سئو یا به عبارتی بهینه سازی موتور جستجو، روشی است برای بهبود رتبه و قابلیت جستجوی یک سایت وب یا صفحه وب در نتایج موتور جستجو. تولید محتوای سئو شده به این معنی است که شما محتوایی می نویسید که بهینه برای موتورهای جستجو مانند گوگل است. در زیر چند اصل اصلی برای نوشتن محتوای سئو شده را می بینید:
در همین راستا برای اطمینان از عملکردی روان و درک آنچه از شما انتظار میرود، دستورالعملهایی را که در ادامه مقاله به آنها اشاره کردیم، با دقت بیشتری مطالعه کنید. همچنین اگر در مورد هر کدام از مسائل مطرح شده، سوالی برایتان پیش آمد، لطفا آن را با ما به اشتراک بگذارید.
1. فلسفه وبلاگنویسی
هدف اصلی ما این است که به دیگران در جهت ایجاد و مدیریت موفق وبسایتها، وبلاگها و فروشگاههای اینترنتی کمک کنیم. ما به ویژه بر روی افراد مبتدی بدون هیچگونه دانش قبلی یا با دانش کم، متمرکز هستیم. با این حال در بین مخاطبین ما کاربران پیشرفتهای وجود دارند که از قبل مهارتهایی را در زمینه طراحی و توسعه وب کسب کردهاند.
محتوای شما باید معتبر، مفید و جذاب برای کاربران باشد. اگر کاربران محتوای شما را می پسندند و برای مدت طولانی در سایت شما می مانند، این امر به سئو شما کمک خواهد کرد.
استفاده از عنوانها و زیرعنوانها: عنوانها و زیرعنوانها به کاربران کمک می کنند تا محتوای شما را بررسی کنند. همچنین، آنها به موتورهای جستجو کمک می کنند تا موضوعات اصلی محتوای شما را بفهمند.
در ادامه به اهداف اصلی که ما در ایجاد محتوا برای مخاطبین خود دنبال میکنیم، میرسیم:
- به خوانندگان ما کمک کنید تا ابزارها و سیستم عاملهای مناسب را جهت رسیدن به اهداف خود انتخاب کنند.
- محتوایی همیشه سبز (بدون تاریخ انقضا) و جامعی تولید کنید که مخاطبین شما به نشانهگذاری آن ترغیب شوند، مجددا به مطلب شما مراجعه کنند و بارهای بار به آن لینک دهند.
- از شفافیت، سادگی و صراحت کلام به عنوان مهمترین اصول راهنمای محتوای آنلاین خود بهره بگیرید.
- با تهیه اطلاعاتی دقیق، به روز و مبتنی بر دادههای مختلف، بر روی ایجاد هرچه بیشتر ارزش برای محتوای خود متمرکز شوید.
- محتوای جامعی را ایجاد کنید که مخاطبین شما احساس کنند در زمینه مورد جستجو، به هیچ منبع اطلاعاتی دیگری احتیاج پیدا نخواهند کرد.
2. خود را برای یک ماموریت آماده کنید
شما در هنگام تولید محتوا باید خود را برای یک ماموریتی آماده کنید که خوانندهای با دانش قبلی کم یا بدون دانش قبلی پس از خواندن مطلب شما، بتواند در انجام اقدامات لازم برای دستیابی به اهداف یا حل مشکلات، صلاحیت خود را احساس کند.
پست خود را از دید یک خواننده احتمالی در نظر بگیرید.
آنها به دنبال چه سوالاتی هستند؟
یا این که به دنبال چه اطلاعاتی هستند؟
پست خود را طوری برنامهریزی کنید تا برای کسی که آن را میخواند کاملا رضایتبخش بوده و زمانی که به پایان آن میرسد، به جواب تمام سوالهای خود نیز رسیده باشد.
3. روند کاری تحریریه
روند کاری ما برای ایجاد یک پست به شرح زیر است:
- پیشنهاد یک عنوان
- ایجاد طرح کلی و ساختار پست مورد توافق
- تصویب طرح کلی و تعیین یک مهلت مقرر
- تحقیق و نگارش
- ویرایش، تصحیح و انتشار
شما در حین کار نیز با یکی از ویراستاران ما در ارتباط خواهید بود که جزئیات مربوط به مدیریت و حل هر مرحله را در اختیار شما قرار میدهد.
4. نگارش پست
در ادامه با نکاتی مواجه خواهید شد که بایستی هنگام نوشتن آنها را به خاطر بسپارید:
4.1 زبان
در اینجا به چند قانون کلی برای استفاده از زبان نوشتاری در پستهای وبلاگ اشاره شده است:
1. از زبان فارسی معیار استفاده کنید. اگر در هنگام ترجمه و نگارش به کلمات تخصصی برخوردید و توانستید معادل فارسی رایج آن را پیدا کنید، بهتر است همان معادل فارسی را جایگزین کنید. اما در صورتی که برخی کلمات معادل فارسی داشتند و معادل انگلیسی آنها رایجتر بود، بایستی همان کلمه انگلیسی را به صورت فارسی (به عنوان مثال عبارت ریست فکتوری) در متن خود به کار ببریم.
2. مخاطب خود را به صورت دوم شخص مورد خطاب قرار دهید: همیشه همانطور که با دوست خود صحبت میکنید، سعی کنید با خواننده به طور مستقیم ارتباط برقرار کنید.
از به کار بردن عبارتهایی کلی پرهیز کنید. به یاد داشته باشید که شما در حال رفع یک مشکل برای خواننده هستید، بنابراین با آنها صحبت کنید.
مثال اشتباه: زمانی که شخصی یک وبسایت راهاندازی میکند، در بیشتر مواقع برای مخاطبین خاصی ایجاد میشود که سعی در جذب آن دارد.
مثال درست: زمانی که یک وبسایتی را راهاندازی میکنید، در بیشتر مواقع سعی در جذب مخاطبین خاصی دارید.
3. سعی کنید از طرف یک وبسایت از اول شخص جمع استفاده کنید: این بدان معنی است که همیشه از ضمیر “ما” به جای “من” استفاده کنید.
مثال اشتباه: اگر به دنبال یک پلاگین سئوی قابل اعتماد هستید، من به شما پلاگین Yoast SEO را پیشنهاد میکنم.
مثال درست: اگر به دنبال یک پلاگین سئوی قابل اعتماد هستید، ما به شما پلاگین Yoast SEO را پیشنهاد میکنیم.
4. ساده نوشتن را در اولویت قرار دهید: ساده و رسا بودن یک مطلب کلید موفقیت آن است. کلمات بیش از حد پیچیده نباید در متن شما جایی داشته باشند. مطالب را به نحوی توضیح دهید که مخاطبین با هر سن و سالی، هر جنسیتی و حتی کاربران مبتدی نیز بتوانند از محتوای شما به نفع خود استفاده کنند.
به عبارتی دیگر سعی کنید محتوای خود را تا آنجا که میتوانید ساده نگارش کنید. اگر برای کلمات مورد استفاده توانستید موارد جایگزین سادهتری پیدا کنید، حتما این کار را انجام دهید.
مثال اشتباه: انجام این کار سایت شما را با کاهش رتبه در بخش جستجو مواجه میکند.
مثال درست: انجام این کار میتواند به رتبهبندی سایت شما در بخش جستجو آسیب برساند.
5. از لحن کلامی مجهول در محتوای خود پرهیز کنید: تا جایی که میتوانید از لحن کلامی معلوم در محتوای خود استفاده کنید. هرچند لحن کلامی مجهول در برخی موارد کاربردی میباشد اما هر زمان که ممکن است از لحن کلامی معلوم غافل نشوید.
مثال اشتباه: Roboto توسط 3 میلیارد نفر استفاده میشود.
مثال درست: 3 میلیارد نفر از Roboto استفاده میکنند.
6. اعداد: هنگام به کار بردن اعداد در محتوای خود سعی کنید اعداد یک تا دوازده را به صورت نوشتاری استفاده کنید و برای موارد بالاتر از دوازده، نمونه عددی آنها را به کار بگیرید. موارد استثنایی که در این میان وجود دارند، عناوین و سرتیترها هستند که در هر صورت بایستی به صورت عددی نگارش شوند. (مانند 8 پلاگین برتر ترجمه وردپرس)
مثال اشتباه: 2 عامل اصلی وجود دارد که بر زمان سایت تاثیر میگذارد.
مثال درست: دو عامل اصلی وجود دارد که بر زمان سایت تاثیر میگذارد.
7. استفاده از “ “: از علامت نقل قول (“ “) تنها برای نقل قول مستقیم، معرفی اصطلاحات فنی و انتقال کنایه استفاده کنید.
مثال: مدتها پیش کن اولسون در سال 1977 گفت: “هیچ دلیلی وجود ندارد که کسی در خانه خود کامپیوتر بخواهد“
مثال: برای این منظور، ممکن است از CDN یا “Content Delivery Network” استفاده کنید.
مثال: محافظت نکردن از سایت وردپرس خود یک ایده “فوقالعاده” محسوب میشود.
8. تصحیح و ویرایش محتوا: اشتباهات دستور زبان و املایی، غیرحرفهای به نظر میرسند. بنابراین پست خود را تا جای ممکن تصحیح کنید.
4.2 از اطلاعات به روز استفاده کنید
همیشه سعی کنید در زمینه مورد نگارش از جدیدترین اطلاعات موجود استفاده کنید. به این معنی که اگر محتوای شما تحقیقات، آمار و اعدادی را شامل میشود، سعی کنید رایجترین آنها را به کار بگیرید.
به همین ترتیب نیز اگر از اسکرین شاتهای یک نرم افزار یا مولفههای آن برای محتوای خود استفاده میکنید، اطمینان حاصل کنید که آخرین نسخه نرم افزار باشند.
4.3 عنوان
عنوان نهایی پست شما هنگام تصحیح و ویرایش مشخص خواهد شد. با این حال اگر ایده خوبی در ذهن خود دارید میتوانید همان ابتدای کار آن را تعیین کنید. در غیر این صورت، ممکن است آن را به عنوان کلمه کلیدی اصلی در نظر بگیرید. بهتر است عنوان پرسشی باشد و در انتها علامت سوال داشته باشد. نکته قابل توجه این که تعداد کلمههای عنوان پست بایستی حداکثر شش (6) عدد باشد.
4.4 معرفی
هدف از معرفی این است که بازدیدکنندگان را ترغیب کنید تا ادامه پست را مطالعه کنند. به همین منظور آنها باید از محتوای پست شما آگاهی پیدا کنند، بنابراین میتوانند تصمیم بگیرند که آیا محتوای شما ارزش وقت گذاشتن را دارد یا خیر.
همچنین لازم است که معرفی شما بسیار کوتاه، دقیق و قابل فهم باشد. به طور کلی برای بخش معرفی 110 تا 175 کلمه مورد نیاز است.
اگر از مخاطبین خود شناخت کافی داشته باشید و بدانید که به دنبال چه اطلاعاتی هستند، قطعا بخش معرفی پست شما بسیار موثرتر خواهد بود. به عنوان مثال میتوانید در بخش معرفی به مشکلات احتمالی مخاطبین خود اشاره کرده و بیان کنید که پست شما چه نوع راهحلی را در اختیار آنها قرار میدهد.
4.5 سر تیتر
سر تیترها ساختار محتوای شما را تشکیل میدهند. آنها محتوای شما را به چند بخش تقسیم کرده و خواندن آن را برای مخاطبین سادهتر میکنند. علاوه بر این، سر تیترها به خوانندگان عادی این اجازه را میدهد که پست را راحتتر جستجو کنند و تنها بخشهایی که به آنها علاقه دارند را مطالعه کنند. سر تیترها همچنین از نظر SEO نیز با ارزش هستند.
در ادامه به چند قانون مهم برای استفاده از سر تیترها اشاره شده است:
- از سر تیترهای H2 و H3 غافل نشوید: برای هر بخش از مقاله خود از سر تیتر H2 و (اگر لازم شد) برای زیر بخشهای آن از سر تیتر H3 استفاده کنید. فقط در مواقع نادر استفاده از سر تیترهایی با درجه پایینتر منطقی است. در نهایت سر تیتر H1 وجود دارد که به صورت خودکاربرای استفاده در عنوان اصلی پست در نظر گرفته شده است.
- زیربخشها بایستی بخشهای مربوط به خود را توضیح دهند: زمانی که برای بخشهای مختلف محتوای خود زیربخش در نظر میگیرید، زیربخشها بایستی به نوعی بیانگر و توضیحدهنده بخش مورد نظر خود باشند. یک خواننده باید بتواند تنها با خواندن عناوین پست، ساختار و اطلاعات اصلی آن را درک کند. اگر محتوای شما دارای مراحل مختلفی است، از اعداد برای اولویتبندی آنها استفاده کنید.
- هیچ وقت دو سر تیتر را پشت سر هم به کار نبرید: همیشه سعی داشته باشید که بین دو سر تیتر از متن نسبتا کوتاه یا حداقل یک عکس استفاده کنید.
- عبارات اصلی و کلمات کلیدی مرتبط را در سر تیتر خود بگنجانید: موتورهای جستجو نیز به سر تیترها اهمیت میدهند و از آنها برای درک ساختار و محتوای پست شما استفاده میکنند. به همین خاطر، سر تیترها مکانهای مناسبی برای قرار دادن عبارات اصلی و کلمات کلیدی مد نظر شما به شمار میروند. شما میتوانید کلمات کلیدی مرتبط را در پایین جستجوی گوگل مشاهده کنید.
- استفاده از سر تیتر برای نتیجهگیریها: سر تیترهای نتیجهگیری بهترین مکان برای قرار دادن کلمات کلیدی است. بنابراین از به کار بردن عناوینی مانند نتیجهگیری، جمعبندی، خلاصه و غیره اکیدا پرهیز کرده و در عوض از جایگزینهای جذابتری استفاده کنید.
4.6 قالب بندی
برای اطمینان از خوانایی و یکپارچه به نظر رسیدن پست خود، لطفا به دستورالعملهای قالب بندی زیر عمل کنید:
- پاراگرافهایی واضح ایجاد کنید: از به کار بردن متنهایی طولانی پرهیز کنید. برای هر ایده از یک پاراگراف با یک جمله اصلی و جملههای اضافی برای برای درک بهتر استفاده کنید. تنها برای ایجاد ساختار سعی نکنید که جمله خود را به صورت تصادفی به چند قسمت تقسیم کنید. علاوه بر این برای ایجاد ارتباط بین پاراگرافها از حروف ربط استفاده کنید.
- از خوانا بودن متن خود اطمینان حاصل کنید: از به کار بردن جملات طولانی بپرهیزید. جمله شما نباید از 20 کلمه بیشتر تجاوز کند. از کلمات ساده، حداکثر سه بخشی استفاده کنید. مجددا باید بگوییم که طوری بنویسید که افراد تازهکار و حتی افرادی که هیچ اطلاعاتی در مورد موضوع ندارند بتوانند از توصیههای شما استفاده کنند.
- جذاب نگارش کنید: به این معنی که از جملات متنوع و پاراگرافهایی با طول مختلف در محتوای خود استفاده کنید تا پویایی متن شما حفظ شود.
- علامتگذاری اضافی ممنوع: از به کار بردن علامتگذاریهای HTML به صورت دستی خودداری کنید. این نوع علامتگذاریها تنها برای عناوین و سایر عناصر متن با طراحی سفارشی به کار میروند.
- از لیستها استفاده کنید: از ایجاد لیستهای دستی مانند افزودن عدد یا خط فاصله جلوی پاراگرافها پرهیز کنید. در عوض از لیستهای آماده HTML متناسب با مطلب خود استفاده کنید. همچنین اگر بخواهید که لیستها را دستی وارد کنید بایستی به صورت 1. ، 2. و نه 1) ، 2)، A) به عنوان قالب شماره گذاری باشند. اگر هرکدام از بخشهای شما زیرمجموعههایی را شامل میشوند، فرمت شمارگذاری بایستی به صورت 1.1 و 1.2 باشد.
- در پاراگراف خود تو رفتگی ایجاد نکنید: هرگز پاراگراف را از فاصله اولیه خود فاصله ندهید. متن شما تنها در صورتی که بخشی از یک لیست شمارهگذاریشده یا غیر مرتب یا به عنوان نقل قول باشد، بایستی شامل تو رفتگی شود. در این موارد قالب بندی متن توسط وردپرس تنظیم شده و بخشی از وظایف شما نیست.
- موارد منو و بخشی از رابط کاربری را ایتالیک (مورب) کنید: هر زمان که به قسمتهایی از رابط کاربری مانند موارد فهرست مراجعه میکنید، حتما آن را به صورت ایتالیک (حتی برای موارد موجود در قسمت سر تیتر) تغییر دهید. اگر مراحل مختلفی وجود داشت از (<) بین آنها استفاده کنید.
- از قرار دادن تصاویر در بین لیستهای HTML خودداری کنید: اگر لیستی را ایجاد کردید، هرگز در بین آن تصویری را قرار ندهید (نه لیستهای شمارهای و نه غیر شمارهای). اگر احساس میکنید که به تصاویر احتیاج دارید، به جای لیست از پاراگراف و در صورت امکان از سر تیتر H3 استفاده کنید.
- متن خود در برخی نقاط بولد (برجسته) کنید: شما میتوانید برای تاکید بیشتر از قابلیت بولد (برجسته) کردن متن بهره ببرید. علاوه بر این مورد، بولد کردن باعث شده تا مخاطبین راحتتر پست شما را مرور کنند.
- از تگ HTML نقل قول طولانی (blockquote) استفاده کنید: قابلیت نقل قول طولانی یا blockquote به ندرت مورد استفاده قرار میگیرد و شما بایستی از آن تنها برای درج نقل قولهای کلمه به کلمه از منابع دیگر استفاده کنید. همچنین نباید این قابلیت را برای نشان دادن استثنا یا تاکید بیشتر به کار ببرید. دو مورد ذکر شده بایستی به صورت ایتالیک (مورب) و بولد (برجسته) نشان داده شوند.
4.6.1 انتخاب کلمه کلیدی مناسب
کلمه کلیدی مناسب به نوعی عبارت اصلی مورد جستجوی محتوای شما خواهد بود که میتواند مخاطب را در انبوهی از سایتهای متفاوت به پست شما هدایت کند. کلمه کلیدی را انتخاب کنید که تنها به همان پست اختصاص دارد و هیچ پست دیگری از وبسایت شما از آن کلمه کلیدی استفاده نکرده باشد. چرا که هدف این است صفحه شما با دیگران رقابت کند، نه با صفحههای خودی.
در همین راستا یک ترفند مفید انتخاب یک کلمه کلیدی بلند است که ترجیحا به صورت سوالی باشد. اطمینان حاصل کنید که کلمه کلیدی در سراسر مقاله شما تکرار شده باشد.
4.6.2 برچسبها
علاوه بر انتخاب یک کلمه کلیدی مناسب، شما میتوانید برچسبها را نیز به پست خود اضافه کنید. برچسبها مانند عناوین دستهبندی هستند که میتوانند تمامی مطالب وبسایت شما را سازماندهی کنند. برچسبها همانند واژههای فهرست یک کتاب هستند که خوانندگان علاقهمند به یک موضوع میتوانند با استفاده از آنها، تمام مقالات مرتبط را پیدا کنند.
اگر مقالهای شامل تعدادی موضوع مختلف باشد، شما نیز میتوانید در آن از چندین برچسب متفاوت استفاده کنید. با این حال، از به کار بردن برچسبهای بسیار مشابه خودداری کنید. فراموش نکنید که موتورهای جستجو و مخاطبان هر دو به اندازه کافی باهوش هستند و میتوانند به راحتی متوجه تکراری بودن مطالب شما با برچسبهای مشابه شوند. بهتر است که از لیست برچسبهای وبسایت، نمونه مرتبط را انتخاب کرده و برچسب جدیدی را به لیست اضافه نکنید.
4.7 لینکها
لینکها جزء جدانشدنی اینترنت هستند. علاوه بر این، لینکها نشاندهنده اهمیت یک پیج (صفحه) به شمار میروند. به همین خاطر، استفاده از لینکها در محتوای خود و نحوه درج صحیح آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
لینکهایی که در متن مورد استفاده قرار میگیرند بایستی از دو فاکتور مهم تبعیت کنند. در درجه اول توضیح بیشتری را به محتوای شما اضافه کنند و در درجه دوم اثبات کننده حرف شما باشند.
به طور کلی شما میتوانید در هر جای مطلب خود به منابع مفیدی که مد نظر دارید ، لینک بدهید. اگر در پست خود موردی را عنوان کردید که آن را در ادامه توضیح نمیدهید، مطمئن شوید که مخاطبین را به لینکی ارجاع دهید که میتوانند در آن اطلاعات بیشتری را کسب کنند.
با این حال، مقاله خود را به معدنی از لینکهای مختلف تبدیل نکنید، تجربه ثابت کرده که این مسئله بازخورد خوبی را دریافت نکرده است.
4.7.1 لینکدهی را به شکل صحیحی انجام دهید
عمل لینک دادن را به صورت سازمان یافته انجام دهید. به این معنی که از قسمتهای مناسب متن جهت درج لینک استفاده کنید.
مثال: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گلکسی اس 21 اولترا اینجا را کلیک کنید.
مثال: در حال حاضر گلکسی اس 21 اولترا عنوان بهترین گوشی هوشمند مارکت را از آن خود کرده است.
به عبارتی دیگر هرگز از علائم نگارشی در لینکهای خود استفاده نکنید، لینک شما تنها باید شامل متن باشد.
مثال اشتباه: برای دریافت اخبار دنیای فناوری به https://rokida.com/ مراجه کنید.
مثال درست: برای دریافت اخبار دنیای فناوری به وبسایت روکیدا مراجعه کنید.
4.7.2 لینکهای خارجی
هنگامی که وبسایتهای دیگر لینک میدهید، موارد زیر را به خاطر داشته باشید:
1. وبسایت مورد نظر را به طور دقیق ارزیابی کنید: اطمینان حاصل کنید که تنها به منابع بسیار معتبر لینک میدهید. دانش قبلی شما جهت لینک دادن بسیار مفید خواهید بود. جهت اطمینان بیشتر لینک داده شده را باز کرده تا علاوه بر بررسی صحت و کیفیت محتوا، مفید بودن آن را برای کاربر نیز ارزیابی کنید.
مشاهده کنید که از آپدیت منبع لینک شما دو سال و نیم بیشتر نگذشته باشد. علاوه بر این مسئله، به هیچ وبسایتی که شخصا به آن وابسته هستید (جهت دریافت لینک از طرف آنها) لینک ندهید.
2. همیشه سعی کنید که منابع لینکها کامل و بدون تبلیغات باشد: اطمینان حاصل کنید که لینکهای شما به شخص یا وبسایت خاصی وابسته نباشد. این مسئله زمانی میتواند نگرانکننده باشد که شما لینک مورد نظر خود را از یک وبسایت وابسته به شرکای خود کپی کنید. سعی کنید که هیچ موقع به این چنین منابعی لینک ندهید.
3. از نسبت صحیح و مناسب لینک خارجی استفاده کنید: پیشنهاد ما برای لینکهای خارجی، یک تا سه لینک به ازای هر 1000 کلمه است.
4.7.3 لینکهای داخلی
برای لینکهای داخلی، قوانین کمی آسانتر است.
1. از نسبت صحیح و مناسب لینک داخلی استفاده کنید: نسبت لینک داخلی نیز با حداکثر شش پیوند در هر مقاله، شبیه نسبت لینک خارجی است.
4.8 استفاده از تصاویر
تصاویر و سایر جلوههای نمایشی بخش مهمی از هر پست را تشکیل میدهند. تصاویر با قرار گرفتن در بین متنها، خواندن آنها را لذتبخشتر و نکات مهم را برجسته میکنند. علاوه بر این موارد، سندی بر ادعاهای شما نیز به شمار میروند. تصاویر برای SEO نیز مهم بوده و به طور کلی محتوای آنلاین را بهبود میبخشند.
در نتیجه، هنگام تولید یک محتوای آنلاین، استفاده از تصاویر جذاب شدیدا توصیه میشود. به عنوان یک قاعده کلی، پیشنهاد ما به ازای هر 1000 کلمه، درج یک الی هشت تصویر است.
به هر حال، آنچه وجود تصاویر را در یک پست الزامی میکند، اهمیت آنها در توضیح و شفافسازی محتوای شما است. در هر جای از محتوای خود که احساس میکنید میتوانید با کمک تصاویر، تجربه مفید و لذتبخشی را برای مخاطب به وجود آورید، آنها را قرار دهید.
علاوه بر موارد بالا، تصاویر انتخابی شما بایستی منحصر به فرد و با کیفیت باشند. تصاویر باید در مرکز صفحه قرار بگیرند (به چپ یا راست تراز نشده باشند) و عرض آنها بین 700 تا 820 پیکسل باشد.
عامل مهم دیگری که در مورد انتخاب تصاویر وجود دارد، اندازه و نوع آنها است. در بیشتر موارد، شما باید از فرمت JPG (البته با کیفیت بالا) استفاده کنید، چرا که این نوع تصاویر، فضای کمتری را اشغال میکنند. با این حال اگر به پسزمینه شفاف نیاز دارید، بهتر است که فرمت PNG را انتخاب کنید.
4.8.1 قالببندی
در ادامه به چند مورد از دستورالعملهای مهم برای قالببندی تصاویر اشاره میکنیم:
- سعی کنید که تصاویر انتخابی به صورت مستطیلی باشند: به زبان ساده این که عرض تصاویر بیشتر از ارتفاع آنها در نظر گرفته شود. مگر در مواردی که به علت قالب پیشفرض آنها، این امر غیرممکن باشد. به عنوان مثال میتوان به اسکرینشاتها یا اینفوگرافیکها اشاره کرد.
- از به کار بردن رنگهای مشابه خودداری کنید: زمانی که شما از عکسی با پسزمینه سفید استفاده میکنید، رنگ پسزمینه عکس با پسزمینه وبسایت یکسان میشود. این مسئله کیفیت محتوای شما را به طرز محسوسی تحت تاثیر قرار میدهد. برای جلوگیری از این اتفاق سعی کنید که یا عکس را برش دهید یا از عکسی با پسزمینه متفاوت بهره بگیرید.
- عکس مرتبط با محتوای خود را با دقت بسیاری انتخاب کنید: عکس انتخابی شما علاوه بر این که باید با محتوا مطابقت کامل داشته باشد، نباید اطلاعات گمراهکنندهای را نیز به مخاطب القا کند. به عبارت دیگر اگر عکس انتخابی دارای موارد نامناسبی بود، با ابزار ویرایش آن قسمت را برش داده یا تار کنید.
4.10 نوشتن نتیجهگیری
اگر ترتیب نوشتن محتوا را برعکس کنیم متوجه خواهیم شد که نتیجهگیری یا جمعبندی در واقع نوعی مقدمه محسوب میشود. هدف از این بخش، خلاصهکردن پست، تکرار آن اما به صورت کوتاه و هدایت خوانندگان به مرحله بعدی است. ساختار یک جمعبندی به شکل زیر میباشد:
- موضوع را تکرار کنید: پیشفرض یا مقدمه پست را بدون معطلی تکرار کنید.
- مراحل مهم و کاربردی پست را خلاصه کنید: نکات اصلی پست را که به رفع مشکل یا خواسته مخاطب کمک میکند، تکرار کنید. همچنین میتوانید پست خود را به مطالب قبلی وبسایت که مرتبط با پست اخیر شما هستند، لینک دهید.
- درخواست از مخاطبین: در انتهای متن سعی کنید مخاطب خود را به انجام کاری دعوت کنید. به طور معمول این اقدام برای درخواست ثبت نظر از سوی مخاطین به کار میرود. همچنین هنگام دعوت مخاطبین به ثبت نظر از عبارات کلی استفاده نکنید و سعی داشته باشید درباره موضوع خاصی نظر خود را به اشتراک بگذارند.
مثال: شما برای رفع مشکل که در بالا به آن اشاره کردیم، چه راهکاری را پیشنهاد میکنید؟ اگر نکته خاصی مد نظرتان بود، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
5. (SEO (Search Engine Optimization
سئو همان بهینهسازی کردن پست برای موتورهای جستجو است. ما انتظار داریم که محتوا در موتورهای جستجو نیز عملکرد قابل قبولی داشته باشد. علاوه بر رعایت تمام نکاتی که جهت اطمینان از کیفیت یک محتوا در بالا به آن اشاره کردیم، نکته حائز اهمیت انجام درست و صحیح سئو است.
5.1 قوانین کلی
در اغلب اوقات، انجام درست یک سئو به معنای نوشتن محتوا با یک کلمه کلیدی مناسب و واضح است. شما بایستی این مورد را جزئی از وظیفه خود بدانید. اطمینان حاصل کنید که کلمه کلیدی را در بخشهای زیر به کار ببرید:
- عنوان پست
- URL یا نامک پست
- متا سئو
- سر تیترها
- متن پست (تراکم یا چگالی کلمه کلیدی بایستی بین 0.5 تا 2.5 درصد باشد)
6. انتشار پست
قبل از این که پست خود را منتشر کنید، چکلیست دستورالعملهای نگارشی را مجددا بررسی کنید.
7. توجه به پست منتشر شده به عنوان یک بازدید کننده
بعد از اینکه پست شما منتشر شد، آن را به عنوان یک بازدیدکننده میهمان ببینید و اگر از دید مخاطب بخش هایی نیاز به ویرایش دارند، نسبت به بازبینی و بروزرسانی احتمالی پست خود اقدام کنید.
در پایان این مطلب را به شما پیشنهاد می کنم:
افزایش سرعت وردپرس: راهنمای جامع و قدم به قدم
ممنون از مطلب مفیدتون 🙂