15 نکته مهم برای افزایش فروش فروشگاههای اینترنتی
در این مطلب آرمیشا مروری بر قابلیتهای مهمی خواهیم داشت که سایتهای فروش آنلاین برای حفظ قدرت رقابتی و رونق گرفتن کسب و کارشان، حتماً باید آنها را داشته باشند. این 15 قابلیت به جذب خریدار بیشتر کمک زیادی میکند.
هر سایتی از بعضی جنبهها با سایر سایتها متفاوت بوده و منحصربفرد است.
در حال حاضر شاهد ظهور گرایشات خاصی در زمینه طراحی سایت فروشگاههای آنلاین هستیم مثل درج انیمیشن، امکان نمایش محصول به صورت 360 درجه، فیلتر کردن پیشرفته محصولات و جستجوی پویای محصولات.
اما این قابلیتها ارتقای نرخ تبدیل یا ایجاد تجربیات کاربری قوی را تضمین نمیکنند. در این مطلب شما را با مهم ترین امکاناتی که فروشگاههای آنلاین به آنها نیاز دارند آشنا میکنیم.
در مقاله ۲۱ روش افزایش مشتری و سفارش در فروشگاه اینترنتی راه های افزایش مشتری را بررسی کردیم. در این مطلب 15 قابلیت جذب مشتری را بررسی می کنیم. این 15 قابلیت به جذب هر چه بیشتر خریدار اینترنتی کمک میکنند. با آرمیشا همراه باشید.
1. کاربرپسند بودن
برای رسیدن به یک طراحی خوب نباید سادگی را فراموش کنید و برای رسیدن به این هدف لزوماً نیازی نیست که زیبایی سایت را قربانی کنید.
مطالعات نشان داده که 76 درصد از کاربران «راحتی استفاده» را مهم ترین خصوصیت یک سایت میدانند.
هدف نهایی کمک کردن به خریداران برای پیدا کردن هر چه سریع تر و راحت تر محصولات مورد نظرشان است و اینکه برای انجام این کار نیازی به طی کردن یک مسیر پیچیده نداشته باشند.
فروشندههای آنلاین برای فروش تنها چند دقیقه (اگر نگوییم چند ثانیه) فرصت دارند. با پیاده سازی امکاناتی مثل دسته بندی محصولات، فیلتر و امکان مقایسه به ارتقای تجربیات کاربری کمک کنید.
برای اینکه فروشگاه آنلاین شما کاربرپسندتر به نظر برسد، این نکات را در نظر داشته باشید:
- با استفاده از گزینه تکمیل خودکار مثل Under Armour قابلیت جستجو را پیشرفته تر کنید.
- مثل Stanley یک روش بصری و کارآمد برای مرور سایت طراحی کنید:
- مثل Target فرمها را از قبل پر کنید:
سایت فروشگاه آنلاین شما باید باعث ایجاد مزیت رقابتی شود نه ایجاد یک تجربه کاربری سخت و پردردسر.
2. موبایل پسند بودن
50 درصد از تراکنشهای آنلاین با استفاده از موبایل انجام میشود.
واکنشی (ریسپانسیو) بودن سایت باعث میشود که محتوای آن متناسب با دستگاهی که از آن برای دسترسی به محتوا استفاده میشود، تطبیق پیدا کند تا یک تجربه کاربرپسندتر شکل بگیرد.
حتی فروشگاه والمارت هم پس از بهینه سازی نسخه موبایلی سایت خودش توانست نرخ فروش با این روش را 98 درصد افزایش دهد.
و Intelligentsia با ارتقای تجربیات خرید از طریق موبایل توانست تراکنشهای موبایلی را تا 16 درصد افزایش دهد.
مهم نیست که چند میلیون صفحه محصولات داشته باشید یا پنج تا شش صفحه. در هر صورت ایجاد یک تجربه کاربری موبایل پسند برای خریداران آنلاین منجر به افزایش نرخ فروش و احتمالاً رتبه سایت شما خواهد شد.
3. استفاده از عکس و ویدیوهای باکیفیت
دوره پست کردن عکس فقط با یک فهرست مختصر از توضیحات و یک برچسب قیمت ساده به سر رسیده و حالا خریداران به دنبال مشاهده زوایای مختلف محصول و اشخاصی هستند که از آن محصول در محیطهای مختلف استفاده کرده اند. کاربران انتظار دارند که قابلیت زوم کردن محصول و دستیابی به یک حس کامل و واقعی تر از آن را داشته باشند.
توجه به ملاحظات فنی مربوط به تصاویر اهمیت زیادی دارد. به گفته شرکت ادوبی، بارگذاری نشدن عکسها یا بارگذاری کند آنها باعث ریزش 39 درصدی تعداد مخاطبان سایت میشود.
و البته صحبت ما فقط مربوط به عکسهای حرفهای نیست بلکه Vanity Planet این موضوع را تجربه کرد و توانست با اضافه کردن عکسهای اینستاگرامی به صفحه محصولاتش، نرخ بررسی محصولات را 24 درصد افزایش دهد.
آنچه که باعث فروش میشود تصاویر هستند نه متن و گفتار.
همچنین فروشگاههای آنلاین باید برای هر محصول چند عکس داشته باشند. این عکسها باید کیفیت بالایی داشته باشند و برای بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحات، طراحی شده باشند.
4. نظرات کاربران
حدود 95 درصد از خریداران، نظرات کاربران را مطالعه میکنند و 57 درصد از مشتریان تنها در صورتی از خدمات یک کسب و کار استفاده میکنند که 4 ستاره یا بیشتر داشته باشند.
شاید اینطور تصور کنید که نظرات منفی باعث تخریب شما میشوند اما اینطور نیست.
خیلی از مواقع وجود نظرات منفی هم اثرات مثبتی دارد چون محصولات بدون نظر منفی اغلب سانسور شده تلقی میشوند و خریداران تصور میکنند که این نظرات مثبت جعلی و دروغین هستند.
بسته به عملکرد مد نظر، فروشگاههای آنلاین میتوانند میتوانند از پلاگینهای طراحی شده برای پلتفرمهای نظرسنجی مثل Yelp، Foursquare و Facebook استفاده کنند.
وبسایتهای پیشرو در عرصه فروش الکترونیک مثل Paiwen از محتوای تولید شده توسط کاربران به عنوان یک اثبات اجتماعی و ابزاری برای ایجاد هوادارانی پرشور استفاده میکنند.
5. پیشنهادهای ویژه
اکثر فروشگاههای آنلاین در بازاریابیهای معمولی که از طریق ایمیل، شبکههای اجتماعی، پیامک و غیره انجام میدهند از پیشنهادات ویژه (آفر) استفاده میکنند.
فروشگاههای پیشروتر هم از بخش هدر سایت برای تبلیغ پیشنهادات ویژه استفاده میکنند.
وقتی خریداران متوجه شوند که یک پیشنهاد ویژه در اختیارشان قرار گرفته، انگیزه بیشتری برای خرید بیشتر و صرف زمان بیشتر در سایت شما پیدا میکنند.
اگر فروشگاههای اینترنتی یک طرح مستمر برای چنین تبلیغاتی داشته و یک صفحه مخصوص داشته باشند که فهرست آفرها در آن درج شده باشد علاوه بر فروش بیشتر، سئوی سایتشان را هم ارتقاء میدهند.
برای مثال با روشی که تویوتا در پیش گرفته، قطعاً جستجوی عبارت پیشنهادات ویژه تویوتا برای این شرکت در زمینه جستجوهای ارگانیک (رایگان و غیرتبلیغاتی) ارزش زیادی ایجاد میکند.
6. فهرست خواستهها
خیلی از کاربران به داشتن فهرست خواستهها (Wish List) علاقمند هستند و با این کار برای موضوعاتی مثل کتابهای مورد علاقه، ایدههای کادو، فشن و غیره یکسری فهرست از آیتمهای مورد علاقه شان ایجاد میکنند.
فروشگاههای اینترنتی که از این قابلیت استفاده نکنند، بخشی از درآمدهای بالقوه خودشان را در اختیار رقبا قرار میدهند!
پس حتماً سعی کنید یک قابلیت برای نشان کردن آیتمهایی که شاید در آینده کاربر آنها را خریداری کند، داشته باشید.
کافیست نگاهی به آمازون داشته باشید:
این آیتمهای شخصی سازی شده به افزایش نرخ تعامل هم کمک میکنند.
برندن ویچر از شرکت Forrester هم در این وبینار در رابطه با قابلیتهای این آیتمها برای افزایش 80 درصدی نرخ باز کردن صفحه محصول و 5 تا 10 برابری برگشتن برای خرید توضیح میدهد.
بعلاوه، این یک فرصت برای به اشتراک گذاشتن یک برند با خریداران جدید است. وقتی کاربران فهرست خواستههای خودشان را با دوستان و اعضای خانواده به اشتراک بگذارند، در واقع برای سایت شما ترافیک رایگان به همراه اثبات اجتماعی ایجاد میکنند.
7. قابلیت مشاهده اجناس در فروشگاه
همه فروشگاههای آنلاین دارای شعبه فیزیکی نیستند اما آنهایی که چنین شعبهای دارند باید قابلیت پیدا کردن اجناس در فروشگاه را داشته باشند.
گاهی اوقات کاربران مایل به انتظار برای دریافت یک محصول نیستند و خواستار دریافت فوری هستند. خیلی از خریداران تحقیقاتشان را به صورت آنلاین انجام داده و بعد خرید را به صورت حضوری تکمیل میکنند. به ویژه این موضوع برای کاربران نسل هزاره صدق میکند چون بیشتر از دیگران قبل از خرید فیزیکی به تحقیق آنلاین میپردازند.
بنابراین این قابلیت برای مشاهده و بررسی محصولات موجود در فروشگاهها بسیار مفید است.
8. اجناس مرتبط
حتی بیان این عبارت ساده که “شاید این محصول را هم بپسندید” منجر به ایجاد یک نوع کنجاوی و هیجان میشود.
قابلیت پیدا کردن اجناس مرتبط در یک فروشگاه آنلاین میتواند به طولانی تر شدن اقامت کاربران در فروشگاه کمک کند، تأثیری که خیلی از بازاریابها به آن علاقمند هستند.
مثلاً ممکن است یک قهوه ساز به سبد خریدتان اضافه کنید. سپس یک پیشنهاد برای خرید دانههای تازه آسیاب شده قهوه دریافت میکنید.
در نهایت یک پیشنهاد برای خرید یک ابزار اندازه گیری دیجیتال دریافت میکنید که به شما برای تهیه بهترین و باکیفیت ترین قهوه کمک میکند.
وقتی یک فروشگاه آنلاین آیتمهای مرتبط را به خریدار پیشنهاد میدهد در واقع این حس را در وی ایجاد میکند که این فروشگاه او را درک کرده است.
میتوان برای اینکار از خریدهایی که کاربران مشابه انجام داده اند هم استفاده کرد یعنی “اشخاصی که این محصول را خریده اند، … را هم جستجو کرده اند” و غیره.
9. سوالات پرتکرار (FAQ)
برای خریدهای پیچیده، کاربران نیاز به اعتماد و دریافت اطلاعات کامل دارند مثل آنچه که در خرید رودررو مشاهده میشود.
برند Fine Watch Bank طراح و فروشنده ساعتهای پیشرفتهای است که با مهارت و هنر کامل طراحی شده اند.
خریداران این شرکت نیاز به اطمینان از اعتبار ساعتها و اطلاعات کامل محصول دارند تا هنگام خرید حس رضایت کامل داشته باشند.
به همین دلیل یک بخش مخصوص سوالات پرتکرار در این سایت وجود دارد که منجر به ایجاد حس اطمینان و اعتبار در خریدار میشود.
بخش سوالات پرتکرار میتواند برای حل مشکلات کاربران توسط خود آنها هم مفید باشد. در این صفحه معمولاً خریداران درباره پشیبانی محصولات، برگشت محصول، بازیابی رمز حساب و غیره سوال میکنند و گاهی اوقات همدیگر را راهنمایی میکنند.
10. اثبات اجتماعی
برندها و فروشندگان آنلاین که در سطح احساسی با خریداران ارتباط برقرار میکنند موفق به ایجاد حس اعتماد و اطمینان میشوند.
ارتباط اجتماعی یک موضوع غیرقابل انکار و فرصتی است که میتوان از آن برای برقراری ارتباط راحت تر با مخاطبان استفاده کرد.
درج لینک محتوای تولید شده توسط کاربران و پروفایلهای شبکههای اجتماعی در فروشگاههای آنلاین بسیار ضروری است و جزء امکانات مهم برای این سایتها محسوب میشود.
امروزه خریداران غرق در جریانی پیوسته از پیشنهاد خرید هستند. برندهایی میتوانند یک ارتباط اجتماعی خوب با مشتریان برقرار کنند که محصولاتشان به دیگران کمک کرده و برای آنها مفید بوده باشند.
شبکههای اجتماعی به برندها امکان میدهند که اعتبار خودشان را نشان داده و یک رابطه احساسی بین مخاطبان و محصولاتشان ایجاد کنند.
- همانطور که در صفحه پینترست نایکی مشاهده میشود، این برند به خوبی از محصولاتش به همراه یکسری عکس احساسی استفاده کرده که تأثیر شگرفی دارد.
- Ikea هم از مطالب ارسالی کاربران برای به اشتراک گذاری ایدههای طراحی جهت نمایش طرز استفاده از محصولاتش استفاده کرده است.
- ویدیوهای آموزشی برند Lowe هم به خوبی نحوه استفاده از محصولات این برند را آموزش میدهند.
11. امکانات امنیتی
تراکنشهای آنلاین بخش مهمی از زندگی روزمره ما هستند.
بنابراین، فروشگاههای اینترنتی یکی از اهداف پرسود برای مجرمان سایبری محسوب میشوند. در نتیجه حفاظت از اطلاعات کاربران و مشتریان این سایتها اهمیت بسیار زیادی دارد.
این حرکت با استفاده از یک پلتفرم فروش اینترنتی امن آغاز میشود.
جای تردید نیست که مجنتو و وردپرس در ترکیب با ووکامرس جزء برترین پلتفرمها برای فروش آنلاین هستند.
سایر امکانات امنیتی مهمی که باید به آنها توجه داشت، عبارتند از:
- گواهینامه SSL:یک ارتباط امن بین کاربر و سایت ایجاد میکند. برای استفاده از یک سایت آنلاین و ارائه اطلاعات خودتان به چنین سایتهایی به حروف HTTPS و آیکن قفلی که در نوار آدرس قرار میگیرد توجه داشته باشید. برای دریافت گواهینامه SSL به دنبال همکاری با شرکتهایی باشید که قابلیت شناسایی نام را داشته باشند. تقریباً همه فروشگاههای اینترنتی بزرگ از خدمات سیمنتک برای این کار استفاده میکنند.
- احراز هویت 2 مرحله ای: با الزام کاربران به وارد کردن کد ارسال شده از طریق پیامک یا ایمیل در کنار نام کاربری و پسورد، یک لایه امنیتی جدید پیاده سازی کنید.
- استفاده از فایروال: فایروال مثل یک درگاه یا دیوار بین دو شبکه عمل کرده، ترافیک مجاز را عبور داده و ترافیک مخرب مسدود را متوقف میکند.
- درج لینک سیاستهای حریم خصوصی در پایین سایت: این لینک به صفحه سیاستهای حریم خصوصی سایت شما ارجاع داشته و در آن به کاربران اطمینان داده میشود که اطلاعاتشان با شرکتهای دیگر به اشتراک گذاری نخواهد شد.
12. گزینههای مربوط به تراکنش پیشرفته
در دنیای سیستمهایی مثل پیپال و اپل پی، وجود گزینههایی پیشرفته برای پرداخت و اجرای تراکنش جزء الزامات مهم فروشگاههای اینترنتی است.
کافیست راحتی کار با آمازون و خرید با یک کلیک از طریق این سایت را در نظر داشته باشید. کاربران دارای حساب ثبت شده میتوانند تنها با یک کلیک در این سایتها خرید انجام دهند.
گزینههای محبوب زیادی برای اجرای تراکنش آنلاین وجود دارد. کلید موفقیت، آشنایی با مخاطب و پیاده سازی کارآمدترین روش است.
اگر وبسایت شما گزینههای موجود برای خرید را محدود میکند، حتماً باید دلیل این حرکت را به کاربران توضیح دهید.
مثلاً ممکن است یک سایت خاص به دلیل نوسان بالای بیتکوین از پذیرش آن خودداری کند. اگر کاربران این سایت به استفاده از این روش اهمیت میدهند، باید دلیل حذف این گزینه را به آنها توضیح داد. این شفافیت به کاربران نشان میدهد که مخاطبان را درک میکند و باعث ایجاد حس اعتماد میشود.
13. ارائه اطلاعات کامل درباره تحویل محصول
یکی از دلایل ترک سبد خرید، هزینههای تحویلی است که از قبل مشخص نمیشوند.
حتماً سعی کنید اطلاعات مربوط به هزینه تحویل را در ابتدای فرایند بررسی محصول ارائه کنید به ویژه با توجه به مقصد بسته. ارائه اطلاعاتی مثل زمان تحویل و گزینههای تحویل مثل تحویل فوری هم میتواند مفید باشد. بهتر است مناطقی که تحت پوشش ندارید را هم ذکر کنید.
لازم به ذکر است که وقتی امکان تحویل رایگان وجود داشته باشد، خریداران حدود 30 درصد بیشتر خرید میکنند. پس حتماً کدهای مخصوص تحویل رایگان را در قسمتهای مختلف مثل بخش عنوان سایت درج کنید.
14. وجود روشهای مختلف برقراری تماس در صفحه «تماس با ما»
برای اداره یک فروشگاه اینترنتی که بخش عمدهای از تراکنشهای آن به روش آنلاین اجرا میشود، هیچ چیز به اندازه وجود یک صفحه «تماس با ما» سازماندهی شده و مرتب مفید نیست به ویژه برای فروش محصولات فنی یا پیشرفته.
هرگز نباید درخواست پشتیبانی یا برقراری تماس برای مشتری سخت باشد.
بخش تماس با ما را به عنوان یکی از امکانات مهم سایتتان در نظر بگیرید. روشهای مختلفی برای تماس داشته باشید مثل تلفن، ایمیل و فرم آنلاین.
بعضی از شرکتهایی که فروشگاه فیزیکی دارند، در صفحه تنظیمات تماس، قابلیتهایی برای قرار گذاشتن و تماس آنلاین دارند. حتماً لینکهای پشتیبانی و گوگل مپز برای راهنمایی آدرس را درج کنید.
15. سیاست برگشت محصول
سیاستهای بازگشت محصول جزء امکانات مهم فروشگاههای اینترنتی هستند.
سیاست شما برای برگشت محصولات باید کاملاً شفاف و مکتوب باشد.
این هم یکی از قابلیتهای اعتماد ساز برای فروش آنلاین است و به مشتریان اطمینان میدهد که اگر از محصول رضایت نداشتند، امکان تعویض آن را خواهند داشت.
همین امروز دست به کار شوید!
امکانات ذکر شده در این مطلب آرمیشا جزو بایدها و ضروریات فروشگاههای آنلاین هستند چون سهولت استفاده، به کار بردن تصاویری با وضوح بالا، امکانات امنیتی و قابلیتهای تماس جزء اصول پایه طراحی سایت محصول میشوند.
اما با وجود اینکه اغلب بازاریابها و فروشندگان از این موضوع مطلع هستند، ممکن است آنها را نادیده بگیرند. در هر صورت فروشگاههای اینترنتی این فرصت فوق العاده را دارند که از این امکانات مؤثر و کارآمد به همراه المانهای جدید برای ایجاد بهترین تجربیات کاربری استفاده کنند.
این مطالب را هم حتما بررسی کنید:
راهنمای گام به گام تحقیق کلمات کلیدی و افزایش سئو
بررسی سئو سایت رقیب و 14 راز مهم برای موفقیت شما
Permalink