Skip links

11 استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی برای فروشگاه‌های اینترنتی

در این مطلب از آژانس سئو آرمیشا به بررسی 11 نکته می‌پردازیم که به شما کمک می‌کنند تا از طریق شبکه‌های اجتماعی برای فروشگاه اینترنتی خودتان مشتری جذب کنید.

شبکه‌های اجتماعی جزء موضوعاتی است که معمولاً یا عاشق آنها می‌شوید یا از آنها نفرت پیدا می‌کنید! با این وجود برای شرکت‌های فعال در حوزه تجارت الکترونیک و افزایش فروش فروشگاه اینترنتی ، کار با شبکه‌های اجتماعی جزء الزامات است.

اما شما بین شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک، اینستاگرام و شبکه‌های جدیدی مثل ورو و استیمیت کدام یک را انتخاب می‌کنید؟

کسب و کارها باید حتماً سعی کنند مشتریان خودشان و نحوه تعامل آنها با برندشان در شبکه‌های اجتماعی را بشناسند و بعد با تولید محتوا با لحن مناسب، رسانه مناسب و از طریق اجتماعاتی که خود مشتریان در آنها فعالیت دارند، با آنها ارتباط برقرار کنند.

به همین دلیل ما هم برای کمک به شما در راستای تهیه استراتژی برای شبکه‌های اجتماعی 11 نکته مهم را جمع آوری کردیم که به افزایش فروش کمک می‌کنند.

فیسبوک

نکته اول: استفاده از قابلیت‌های لایو

فیسبوک در حال آزمایش یک قابلیت جدید است که به پیج‌های این پلتفرم امکان می‌دهد محصولاتشان را از طریق قابلیت لایو به نمایش بگذارند و مخاطبان هم می‌توانند از طریق اسکرین شات خرید انجام دهند.

فیسبوک در حال اضافه کردن یک حالت لایو برای فروشنده‌ها است. بازدیدکنندگان می‌توانند حین پخش از محصول اسکرین شات گرفته و بعد می‌توانید پرداخت را از طریق اینباکس دریافت کنید. در واقع فیسبوک یک شبکه خرید خانگی در اختیار کاربران قرار داده است.

این سیستم مثل یک QVC یا شبکه خرید خانگی است. شاید تصور کنید که این قابلیت هم مثل سایر قابلیت‌های فیسبوک است اما این قابلیت واقعاً برای شما کار می‌کند!

به گفته Emily Ley، او با کمک تبلیغات و ویدیوهای لایو فیسبوک توانسته نسبت به سال پیش 2.28 برابر بیشتر فروش کند.

نکته دوم: لینک دادن به پیام رسان فیسبوک از طریق سایت

پیام رسان فیسبوک بیشتر از 1.3 میلیارد کاربر فعال در ماه دارد اما یک کانال فروش بسیار عظیم محسوب می‌شود که معمولاً برندهای فعال در حوزه فروش اینترنتی آن را از دست می‌دهند.

توصیه می‌کنیم که حتماً پس از تنظیم پیام رسان فیسبوک، آن را به سایت خودتان لینک کنید. پس از انجام این کار، پیام رسان فیسبوک تغییرات قیمت و آپدیت‌های محصولات را نشان داده و به شما امکان می‌دهد که از این طریق برای مشتریان خدمات ارائه کنید.

به عنوان نمونه، این برند توانسته با پیام رسان فیسبوک 254 سفارش ثبت کرده و 23987/64 دلار درآمد کسب کند.

توصیه می‌شود که این کار را در اسرع وقت انجام دهید چون فیسبوک قابلیتی دارد که کاربران می‌توانند از طریق آن هزینه محصولات را در پیام رسان فیسبوک پرداخت کنند.

نکته سوم: سرمایه گذاری برای تبلیغات فیسبوک

فیسبوک مجموعه تبلیغات مختلفی برای فروشگاه‌های اینترنتی دارد. مثلاً PupSocks در سی روز 1 میلیون دلار هزینه کرده تا به فروش 4 میلیون دلاری برسد.

این شرکت برای رسیدن به این مرحله یکسری پست تبلیغاتی تهیه کرده و بعد پست‌هایی با بهترین عملکرد را به یک کمپین تبلیغاتی مستمر تبدیل کرد.

شرکت MVMT هم از فرمت‌های تبلیغاتی مختلف در فیسبوک مثل ویدیو و پست‌های چرخ و فلکی استفاده کرده تا ظرف کمتر از 5 سال از فروش صفر به 90 میلیون دلار برسد.

اینستاگرام

نکته چهارم: استفاده از قابلیت پست‌های فروشگاهی

قابلیت پست‌های فروشگاهی در سال 2018 عرضه شد و توانست چشم انداز فروشگاه‌های اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی را متحول کند.

Spearmint LOVE که یک شرکت تولید پوشاک کودکان است توانست با استفاده از پست‌های فروشگاهی اینستاگرام ترافیک سایت خودش را 25 درصد و فروش را 8 درصد افزایش دهد.

Lulus یکی از برندهای فعال در حوزه تولید پوشاک برای خانم‌ها است که توانست با اجرای پست‌های تبلیغاتی بیش از 100 هزار بازدید برای سایت خودش و 1200 سفارش محصول دریافت کند.

پست‌های فروشگاهی اینستاگرام که امکان خرید برای کاربران را فراهم می‌کنند به برندها امکان می‌دهند که ویترین محصولاتشان را از طریق شبکه‌های اجتماعی به نمایش بگذارند. کسب و کارها می‌توانند در پست‌ها و استوری‌ها از این قابلیت جدید استفاده کنند.

نکته پنجم: رشد تعداد فالورها

گرچه رشد تعداد فالورها برای هر فروشگاه و کسب و کاری یک امر بدیهی به نظر می‌رسد اما نکات جانبی هم در این زمینه وجود دارد.

فروشگاه‌های اینترنتی می‌توانند برای استوری‌های خودشان چند هایلایت درست کنند.

می توان از این هایلایت ها برای دسته بندی موضوعاتی مثل “پرفروش ترین‌ها” یا “حراج آخر فصل” استفاده کرد.

نکته ششم: استفاده از ریلز

طرح جدید ریلز لینستاگرام یادآور پینترست است به خصوص با وجود کالکشن‌ها و البته ریلز تنها قابلیت جدید اینستاگرام نیست. صحبت‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر اینکه توسعه دهندگان اینستاگرام هم در حال پیاده سازی قابلیت‌های پرداخت مستقیم در این پلتفرم هستند.

به زودی کاربران اینستاگرام می‌توانند از طریق این پلتفرم به راحتی بلیط فیلم یا رستوران یا رزرو کرده و خرید انجام دهند بدون اینکه به سمت سایت فروشگاه هدایت شوند.

پینترست

نکته هفتم: اضافه کردن Shop the Look به پین‌ها

همچنان که آپدیت‌های جدید فیسبوک و اینستاگرام عرصه فروش اینترنتی را تحت سلطه خود می‌گیرند، خیلی از ما از شبکه‌های اجتماعی مثل پینترست غافل می‌شویم اما قابلیت IPO پینترست باعث می‌شود که شرایط برای فروشگاه‌های اینترنتی تغییر کند.

با توجه به اینکه پینترست درآمدهای تبلیغاتی خودش را از طریق پاسخ‌های مستقیم، خریدهای درون پلتفرمی و پیشرفته تر شدن سیستم جستجوی آیتم‌ها از طریق قابلیت Shop the Look ارتقاء می‌دهد حالا این پلتفرم با گوگل وارد رقابت شده است.

برندهایی مثل Timberland هم با کمک شرکت Olapic که با پینترست همکاری دارد، استفاده از این ابزار جدید را آغاز کرده اند.

نکته هشتم: صرف بودجه برای تبلیغات چرخ و فلکی

قبل از اینکه بودجه تبلیغاتی خودتان را با تبلیغات اینستاگرام و فیسبوک تمام کنید، حتماً بخشی از آن را برای امتحان کردن تبلیغات چرخ و فلکی پینترست (Promoted Carousel) صرف کنید.

برندهایی مثل تویوتا، REI، Everlane، Away و غیره استفاده از این قابلیت را آغاز کرده اند.

این کمپین (Cheerios) توانست با این روش آگاهی مخاطبان از تبلیغاتش را 11.4 و ارتباط مخاطب با پیام‌های تبلیغاتی را 8.6 رتبه ارتقاء دهد.

نکته نهم: فعال سازی پین محصولات

در اکتبر 2018، پینترست از قابل Product Pins رونمایی کرد که جایگزین Buyable Pins می‌شود.

این پین‌ها قیمت، اطلاعات موجودی و دسترس پذیری محصولات را تنها با چند کلیک به مخاطبان نشان می‌دهند.

در سه ماهه گذشته، پینترست شاهد افزایش 40 درصدی نرخ کلیک محصولات فروشگاهی بوده و با وجود سیستم Product Pins کاربران به فیدی هدایت می‌شوند که امکان خرید در آن وجود دارد:

سایر نکات مهم

نکته دهم: تست قابلیت تبلیغات کالکشن در اسنپ چت

در سال 2018 اسنپ چت با آمازون شروع به همکاری کرد تا قابلیت خرید از طریق جستجوی بصری را فعال کند که در نهایت منجر به شکل گیری Collection Ads شد.

طبق یکی از پست‌های وبلاگی این شرکت، ای‌بی (eBay) توانسته با استفاده از Collection Ads در مقایسه با تبلیغات معمولی اسنپ چت به نرخ تعاملی 5 برابر بیشتر برسد.

این شرکت در حال همکاری با 40 همکار جدید است تا سیستم فروش اینترنتی خودش را توسعه دهد در نتیجه توصیه می‌شود که اگر به دنبال بررسی کانال‌های جدید هستید، اسنپ چت را نادیده نگیرید.

نکته یازدهم: ایجاد یک استراتژی تولید محتوای ویدیویی برای یوتیوب

حدود دو سوم از کاربران شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده اند که در سال 2017 نسبت به سایر 2018 بیشتر از یوتیوب (63 درصد) و اینستاگرام (61 درصد) استفاده کرده اند و 52 درصد اعلام کرده اند که در این سال از فیسبوک بیشتر استفاده کرده اند.

به همین دلیل است که خیلی از برندها برای فروش هر چه بیشتر به سمت یوتیوب حرکت کرده اند. Luxyhair.com توانست با استفاده از یوتیوب به رشد 7 رقمی در بیزنس خودش برسد و Zagg به این نتیجه رسید که تبلیغات یوتیوب نرخ تبدیل را تا 75 درصد افزایش می‌دهند.

پتانسیل شبکه‌های اجتماعی فراتر از یک کانال تبلیغاتی است

در شبکه‌های اجتماعی موفقیت برای هیچ برندی تصادفی نیست.

باید شروع کنید، شکست بخورید تا موفق شوید. باید ارزش برندسازی را محقق کرده و بعد متناسب با جامعه مورد نظرتان حرکت کنید.

خیلی از فروشگاه‌های اینترنتی به اشتباه تصور می‌کنند همین که در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند باعث جذب مشتری مورد نظر خواهد شد اما واقعیت این است که امروزه میلیون‌ها گزینه در اختیار مشتریان قرار دارد پس برند شما باید متفاوت ظاهر شود.

مطالعه‌ای که توسط Sprout Social صورت گرفت نشان داد که 84.9 درصد از مشتریان خرید انجام نمی‌دهند مگر اینکه آیتم مورد نظر را چندین بار دیده باشند.

پس باید کانالی را پیدا کنید که مشتریان مورد نظر شما به آن توجه می‌کنند و برای شکل گیری یک ارتباط با آنها صحبت کنید. این فرایند یک چرخه آزمایش پیوسته است.

Leave a comment

Explore
Drag